Ausztria kelet-tiroli régiója a legmagasabb sírégiók egyike, közvetlen a Grossglockner szomszédságában.

A kombinált síbérlet lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy a régió 8 különálló pályarendszerét kipróbálhassa. A pályák jó minőségű utakon közelíthetők meg. A régió egyik rendszerére sem jellemző a zsúfoltság. Egy sítúra alkalmával érdemes több rendszert is meglátogatni. Lehet választani a hosszú erdei pályák vagy a gleccser hangulatú széles pályák között. A fun-parkokkal és épített ugratókkal tűzdelt rendszerek számos lehetőséget biztosítanak a freestyle szerelmeseinek. Akiket nem a lesiklás élménye vonz, azok számára tudjuk ajánlani a sífutópályákat vagy túraútvonalakat. A pihenést a családias hütték biztosítják tiroli specialitásokkal. Szállodánk a sírendszer középpontjában helyezkedik el.


A legnagyobb pályarendszerek:

 

Matrei-Kals – Grossglockner Resort

 

A régió legnagyobb összefüggő pályarendszere 920 km hosszú és ez egyben a legmagasabban fekvő is (Cimaross 2422 m). A kilátóból rálátás nyílik a Grossglockner csúcsára.
A szállástól 17 km-re található a matrei-i felvonó, de a hegy a másik oldaláról is megközelíthető Kals-ból. A kezdő síelőknek és snowboardosoknak az egyik legideálisabb terep hosszú, széles, egyenletes meredekségű és jól átlátható tanuló pályáival. A felső részen fekete és piros pályák várják a haladókat. A sífutók és túrázók számára igazi paradicsom. A funparkban slide-ok és ugratók vannak. Ezen felül 7 km-es szánkópályaja is van.


https://www.bergfex.at/matrei/

 

St. Jakob in Defereggen

 

Ehhez az 24 km-es pályarendszerhez 30 km-t kell autózni egy gyönyörű völgyben. A legmagasabb pontja 2525 m. Klímájának köszönhetően a hó minősége mindig kiváló és fekvése miatt úgy érezhetjük magunkat, mintha gleccseren lennénk. Itt alakították ki a régió legnagyobb fun parkját, ahol rengeteg különböző elemen lehet kipróbálni az ugrásokat és slide-olásokat. A parkolóig le lehet csúszni. Innen számos sífutópálya is indul a völgyben.

 

https://www.bergfex.at/stjakob-defereggen/

 

 

Lienz – Zettersfeld

 

Ez a 37 km hosszú napos pályarendszer a hoteltől 7 km, Lienz városa fölött 2270 méterrel helyezkedik el. Igazi családi pályarendszer! Kellemes meredekségű, hosszú és széles pályái mindenki számára élvezhetők. Baby funpark is van, hogy ne csak a nagyok tudják gyakorolni az ugrálást. Nagy létszámú csoportok oktatására kifejezetten alkalmas hely. A nem sízők kellemes laza túrát tehetnek a pályák mellett.

 

https://www.bergfex.at/lienz/

 

Sillian

 

37 km-re van a háztól az olasz határ közelében. Könnyen megközelíthető a völgyben ez a 2407 méter magas napos fekvésű rendszer. Fent gleccser hangulatú a kilátás, de erdei pályáin teljesen le lehet csúszni a parkolókig. Kellemes meredekségű pályái kitűnően alkalmasak carvingolásra és nagy funpark is ki van építve a freestyle-osok számára.

 

https://www.bergfex.at/sillian/

 

Mölltaler Gletscher

 

Karintia legmagasabban fekvő síterepe. 3122 méteres magasságból indulnak pályái 18 km hosszan. A háztól 65 km-es autózással érhető el. A régióban ez a rendszer biztosítja az állandó hógaranciát, bár az elmúlt években ennek indokolt igénybevételére nem volt szükség.                  
A gleccservasút 8 perc alatt visz fel a középállomáshoz. Itt a síszezon októberben kezdődik és május közepéig tart. A legfelső pályákat nyáron is megnyitják a síelők számára. A leghosszabb lesiklópálya az Abfahrt Eissee 7 km. A sífutókat 13 km magaslati sífutópálya várja.  

 

https://www.bergfex.at/moelltalergletscher/

 

További pályák a régióban:  

 

Lienz – Hochstein

 

Ezen a lienzi pályán 16 km síelhető be, a csúcs 2000 méteren van.  A terepet meredeksége miatt haladóknak ajánljuk. 5 km a szállástól.
Plusz kikapcsolódási lehetőség a bobpálya, ami 2700 méteren keresztül kanyarog le a csúcsról.

https://www.bergfex.at/lienz/

https://www.lienzer-bergbahnen.at/de/osttirodler.html

 

 

Ankogel – Mallnitz

 

13 km hosszú pályarendszer, legmagasabb pontja 2636 m. Pályái szélesek, és hosszúak. 65 km a háztól.

 

https://www.bergfex.at/ankogel/

 

Obertilliach

 

A sípályarendszer 16 kilométeres és 2250 méteren indul. A szállástól 45 km az olasz határ felé. Gyönyörű völgyben autózhatunk odáig.

 

https://www.bergfex.at/golzentipp-obertilliach-lesachtal/

 

Kartisch

 

35 km-re van a háztól ez a 4 km-es pálya. Ideális családoknak és kezdő síelőknek.

 

https://www.bergfex.at/dorfberglift-kartitsch/

 

Vendégeinknek az 5 legnagyobb rendszert ajánljuk. Könnyen és gyorsan megközelíthetők. Pályáik kitűnően megdolgozattak, élvezhető hosszúságúak és a lifteknél a sorállás sehol sem jellemző még csúcsszezonban sem.